🗿ȘCOALA DE VARĂ “PLONINA PATRIMONIA”⛳|🌄 tabără de educație patrimonială |

https://www.facebook.com/events/513201933320558/?ref=newsfeed

DESCRIERE GENERALĂ

Școala de vară PLONINA PATRIMONIA este un program de tip TABĂRĂ DE EDUCAȚIE PATRIMONIALĂ special pregătit pentru vacanță, care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani și se desfășoară pe parcursul a trei serii de câte o săptămână, de luni până vineri, în perioada 9-28 august. Programul de educație patrimonială va oferi copiilor activități și evenimente de învățare experiențială outdoor și învățare prin proiect – ateliere-șezătoare, expediții, activități practice outdoor, manifestări de viață tradițională, care au ca scop promovarea patrimoniului cultural material și imaterial și a manifestărilor de viață culturală tradițională ca repere identitare ale comunităților, cultivarea valorilor morale, culturale, artistice și tehnice ale comunităților locale ca sisteme simbolice de valori generatoare de identitate colectivă și patrimonializare culturală a teritoriului.

CLICK PE EVENIMENT FACEBOOK ȘCOALA DE VARĂ PLONINA PATRIMONIA

ATELIERUL DE IDENTITATE LOCALĂ – Poveștile Ploninei va deschide fereastra trecutului, punându-i pe copii în legătură cu noțiunile de patrimoniu și bunuri culturale. Prin informațiile referitoare la istorie, tradiții, particularități etnografice în relație cu așezarea geografică, vom aduce în prezent acele componente care definesc identitatea locală:arhitectura tradițională, arhitectura neoromânească, arhitectura modernă; vizite pe teren de descoperire a obiectivelor de patrimoniu cultural și identificarea condițiilor istorice și socio-culturale în care s-au dezvoltat; familiarizarea cu conceptul de conservare-restaurare a bunurilor culturale.
ATELIERELE DE MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE ne vor familiariza cu noțiunea de patrimoniu intangibil, descoperind semnificații, semne și simboluri tradiționale, motive ornamentale, geometrie populară.
ATELIERUL DE STELE va aduce ARHEOASTRONOMIA ȘI ETNOGRAFIA pe înțelesul copiilor, punând în scenă, la lăsarea serii, aspecte ale  cerului, așa cum au fost integrate viziunii populare românești tradiționale, pentru a aduce la lumină proiecția complexă asupra originilor, morfologiei, structurii cerului și a conexiunilor dintre pământ și cer în satul tradițional românesc, dintr-o perspectivă presupusă a atrage copiii (publicul tânăr, în general), care au dreptul de a cunoaște, măcar în parte, valorile tezaurului de cunoștințe populare denumite generic “știință populară” (meteorologie populară , astronomie populară), personalizarea aparte a configurațiilor stelare specifice românești, asocierea lor cu povești și legende românești. La lumina felinarului, cu fața îndreptată spre cer și tălpile în iarbă, vom descifra o hartă stelară cu denumirile românești ale constelațiilor și vom face un inventar al cerului românesc în sistemul de criterii deja consacrat: personaje, obiecte, animale și figuri. Tot la Atelierul de stele ne vom familiariza cu miturile de întemeiere a lumii, precum şi cu aspecte legate de meteorologia populară şi metodica făuririi lucrurilor în societatea tradiţională ţinând seama de semnele naturii, elemente ce ţin nu atât de superstiţii, cât mai ales de observaţii atente asupra fenomenelor.
Atelierul de stele vine să completeze Atelierul de identitate locală, expunându-le copiilor cele mai importante reprezentări ale simbolisticii astrale prezente în arhitectura şi arta tradiţională din Bucovina și din întreaga Românie. Din cele mai vechi timpuri, fascinaţia exercitată asupra omului de către aştrii de pe bolta cerească s-a materializat prin reprezentări sculpturale sau picturale sugestive prezente până azi în cadrul civilizaţiei noastre rurale. Vom identifica reprezentări sculptate ale soarelui, lunii sau stelelor ce sunt prezente pe biserici, case, mobilier sau porţi tradiţionale de lemn din satele de pe Valea superioară a Sucevei, pe care le vom explora pe parcursul întregii săptămâni. Toate aceste simboluri dau frumuseţe şi un sens ascuns tuturor monumentelor de patrimoniu unde apar. Această simbolistică totemică azi uitată sau cunoscută doar de meşterii populari va fi prezentată astfel încât micii privitori moderni să înţeleagă uşor semnificaţia mesajului de peste milenii pe care strămoşii noştri au dorit să ni-l transmită.
ATELIERUL DE PICTURĂ NAIVĂ ȘI DESEN NARATIV ÎN NATURĂ îi va familiariza pe copii cu noțiuni de bază în compoziție, având ca inspirație peisajul rural.
ATELIERUL DE IERBURI ȘI ETNOIATRIE va apropia copiii de patrimoniul natural în relație cu etnoiatria-medicina populară, plantele de leac și practicile tradiționale de preparare a leacurilor; cercetarea și explorarea vegetației unei fânețe în zona de deal; recunoașterea și culegerea plantelor medicinale.
ATELIERUL DE SPORTURI TRADIȚIONALE va readuce la viață jocurile și sporturile tradiționale care fac parte din cultura noastră națională, dar și din cultura est-europeană, identificând aspectele lor sociale, educaționale și culturale. În mijlocul naturii, înconjurați de prieteni, ne vom exprima liber trăirile și vom deveni pe rând etnologi și meșteșugari la ateliere-șezătoare inspirate din viața satului, pictori, sportivi, răzeși, haiduci, cercetători ai practicilor de medicină tradițională și ai ierburilor de leac, cititori ai cerului și ai constelațiilor tradiționale, cercetași, beneficiind de o experiență unică de a petrece vacanța într-un mod educativ și constructiv în prezența elementelor de patrimoniu local, cultural și natural deopotrivă!
Natura ne va indica punctele cardinale, trovanții ne vor purta în timpul geologic al Mării Tethys, expediția la marginea țării ne va dezvălui frontierele geografice și etnice ale României, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul pe care îl vom construi în echipă. Orientarea turistică ne va fi utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.
Printre activitățile sportive se numără drumeții pentru explorarea peisajelor geografice și geologice, timp în care vom afla curiozități despre ecosistemul din zonele explorate, tehnici de supraviețuire în natură, jocuri și activități de echipă, vizită la stâna de oi și curiozități despre ocupațiile agro-pastorale și nu în ultimul rând activități creative și distractive cu elemente din natură – toate acestea personalizate special de către Asociația profesională Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa.
Fiecare seară după cină va fi specială, pentru că echipa Școlii de Vară le va propune copiilor programe deosebite. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc de tabără.
Programul Școlii de Vară are scopul de a stimula spiritul de cunoaștere și descoperire și de a-i învăța pe micii temerari ai aventurii rurale cu expediții, povești, istorii uitate din inima Ploninei, importanța patrimoniului cultural tangibil și intangibil, a patrimoniului natural cât și importanța valorilor culturale, civice și sociale.

OBIECTIVELE noastre:

  • Promovarea patrimoniului cultural local/regional ca valoare generatoare de identitate colectivă, valorizarea identitară locală prin patrimoniul cultural, familiarizarea cu valorile patrimoniului, crearea de instrumente pentru promovarea valorii educaționale a patrimoniului local.
  • Antrenarea copiilor în activitatea de cunoaștere, ocrotire și întreținere atât a mediului cultural tradițional cât și a mediului natural intrinsec legat de grupurile și comunitățile în care a fost creat, păstrat și transmis în demersul patrimonializării, contextualizând faptele, actele și obiectele de cultură, tradiție și identitate în mediul în care au fost create și utilizate, pentru a întări în timp dimensiunea identitară și cunoașterea diversității societății noastre.
  • Cultivarea și îmbunătățirea aptitudinilor, competențelor în spiritul aprecierii, protejării, conservării, valorificării patrimoniului cultural, a identității culturale, artei tradiționale autentice în toate formele, expresiile și genurile lor de manifestare.
  • Promovarea jocurilor și a sporturilor tradiționale ca parte a tradiției și culturii comunității.
  • Dezvoltarea conștiinței identității culturale prin activități de artă populară, cultură tradițională, știință populară, istorie și identitate locală, sporturi tradiționale.
  • Susținerea educației permanente și creșterea abilităților copiilor prin crearea unor trasee educative interdisciplinare și a unor experiențe de învățare privind cercetarea și valorificarea elementelor de cultură tradițională și istorie locală.

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR ȘCOLII DE VARĂ PLONINA PATRIMONIA

LUNI

  • Plecare din parcarea Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava spre Vicovu de Jos. Vizită la observatorul astronomic și colecția etnografică de la Horodnicu de Jos – întâlnire cu dl. profesor Dimitrie Olenici: observaţii astronomice cu telescopul, program de planetariu (primul planetariu privat din România), vizionarea colecţiei de peste 3000 de calendare şi a unei colecţii de peste 1000 de obiecte etnografice din Horodnic de Jos şi  împrejurimi; bibliotecă cu aproximativ 1000 de cărţi de astronomie şi un pendul Foucault. În perioada 9-14 august, se organizează un festival astronomic intitulat Nopţi de Perseide  pentru urmărirea curentului meteoric Perseide.
  • Cazare. Ședință organizatorică de grup. Prezentarea programului zilnic
  • Prezentarea împrejurimilor, expediție pe Dealul Leahului – Legenda Dealului Leahului: loc istoric în care Ștefan cel Mare s-a luptat cu leșii; prezentarea orizontului local – vedere spre Depresiunea Rădăuți, Obcina Mare a Bucovinei, Dealul Slatinii, Cernăuți
  • Prânzul în foișor. Siesta 30 de minute.
  • Drumeție la Mânăstirea Putna cu bădia Gelu și trăsura trasă de cai: vizitarea mânăstirii și a muzeului mânăstirii, mormântul lui Ștefan cel Mare, biserica de lemn a lui Dragoș Vodă, expediție pe dealul lui Ștefan Vodă, chilia lui Daniil Sihastrul – vizite pe teren de descoperire a obiectivelor de patrimoniu cultural și identificarea condițiilor istorice și socio-culturale în care s-au dezvoltat
  • Lecția de patriotism la bustul lui Mihai Eminescu. Serbarea Națională de la Putna. Altarul Mânăstirii Putna – Ciprian Porumbescu. Expoziția 150 de ani. Urna din argint
  • Cina în foișor
  • Atelier-șezătoare de meșteșuguri tradiționale: năframa cu semne cusute
  • Jocuri răzeșești și aventură pe deal cu felinare, la lăsarea serii.

MARȚI

  • Deșteptarea și înviorarea în natură
  • Micul dejun în foișor
  • Atelier de olărit la Marginea: ceramica neagră și meșteșugul olăritului, confecționare vase din lut
  • Vizită la Mânăstirea Sucevița
  • Aventură la Mega Tiroliana de la Palma
  • Vizită la Salina Cacica
  • Cina în foișor
  • Atelier-șezătoare de meșteșuguri tradiționale: sacul pentru ierburi de leac (croire, ornamentare, însăilare, cusut manual)
  • Astronomie populară. Constelații tradiționale românești pe harta cerului
  • Întreceri în curse cu obstacole și escaladă, orientare cu harta și busola pe Dealul Leahului

MIERCURI

  • Deșteptarea și înviorarea în natură
  • Micul dejun în foișor
  • Atelier de legende populare și pictură narativă în natură. Poveștile patrimoniului
  • Drumul Împărătesc sau Drumul Sării astăzi și la începuturile Bucovinei istorice. Sarea în comunitățile arhaice. Expediție la izvoare de apă sărată: Dealul Slatinii, Podul Slatinii, Slatina Voitinelului
  • Timpul geologic. Trovanții și Marea Sarmatică (ParaTethys) – o sursă de viață care a marcat istoria și geografia planetei noastre
  • Puncte de belvedere: peisaje geografice și peisaje culturale
  • Prânz la stâna de pe Podul Slatinii. Siestă cu povești și îndeletniciri pastorale
  • Cercetarea și explorarea vegetației specifice fâneței din zona de deal
  • Recunoașterea și culegerea plantelor medicinale
  • Atelier de ierburi și etnoiatrie: legende populare despre plantele medicinale, alcătuire REȚETAR cu rețete speciale din plante medicinale, pregătirea și conservarea plantelor medicinale pentru depozitare, SACUL CU PLANTE MEDICINALE. Atelierul va familiariza copiii cu noțiunea de patrimoniu natural în relație cu etnoiatria-medicina populară, plantele de leac și practicile tradiționale de preparare/conservare a leacurilor
  • Cina în foișor
  • Șezătoare cu bădia Gelu: poveștile legendarului haiduc Darie; vânătoare de comori pe înserat, pe Dealul Leahului

JOI

  • Deșteptarea și înviorarea în natură
  • Mic dejun
  • Atelier de pictură naivă și desen narativ pe Dealul Leahului
  • Vizită la punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Crasna. Drumul Împăratului Franz. Frontiere etnice și frontiere geografice
  • Arhitectura tradițională – noțiuni primare. Tehnici de construcție la Casa muzeu Straja. Semnificații, semne și simboluri tradiționale. Familiarizarea cu conceptul de conservare-restaurare a bunurilor culturale
  • Prânzul în natură
  • Huțani și case huțănești, istoria populației huțule în Bucovina. Păstrăvăria Valea Brodinei
  • Expediție la marginea țării, pe graniță: Brodina, Lupcina și Seletin
  • Tehnici de supraviețuire în natură: orientarea în situații de criză, construirea unui adăpost, metode de aprindere a focului, găsirea apei, filtrarea apei
  • Cină în foișor
  • Manual de supraviețuire în natură
  • Teambuilding pe deal: Jocuri haiducești de forță și îndemânare

VINERI

  • Deșteptarea și înviorarea în natură
  • Micul dejun în foișor
  • Mersul la moară, măcinatul grâului și al porumbului
  • Vizită la Bucovina Fly – Aerodrom Frătăuți
  • Atelier cu rost de clacă: prepararea dulceței la ceaun, după rețete tradiționale; suvenir dulce pentru cei dragi
  • Prânz în foișor
  • Cultură și civilizație românească: legătura dintre evenimentele importante din viața oamenilor și pâine ca semn al devenirii și simbol major în mentalul colectiv românesc
  • Rețete tradiționale: frământat în covată, pâine împletită, turte pe plită, preparare de bucate haiducești la ceaun – activități practice de grup
  • Festivitate de încheiere a școlii de vară: prezentarea tolbei cu amintiri și a produselor create la Școala de Vară Plonina Patrimonia, premierea participanților
  • Foc de tabără, cântece la fluier, bătrânească, dansuri populare, porumb fiert.

Bagajul pentru tabără


Coordonator program

Coordonator program de tip tabără Școala de Vară Plonina Patrimonia:

Prof. Maria Calancea, Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, președintele Asociației Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa

Contact:


0770 337 337

  

Regulamentul Școlii de Vară Plonina Patrimonia

Organizator: Asociația Centrul Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava

I. OBIECTUL REGULAMENTULUI

I.1. Prezentul Regulament stabilește dispozițiile referitoare la organizarea și desfășurarea activităților în cadrul Școlii de Vară de tip tabără organizate de către Asociația profesională Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Arboroasa, denumită în continuare Organizator.

I.2. Prevederile prezentului Regulament se aplică atât Beneficiarilor proiectului (copii, părinți/tutori) cât și Organizatorilor.

I.3. Participarea Beneficiarului în cadrul Școlii de Vară se va face după achitarea contravalorii serviciilor, în modalitățile stabilite în prealabil cu Beneficiarul.

I.4. Pentru ca Beneficiarul să participe în cadrul Școlii de Vară, Reprezentanții Legali ai acestuia trebuie să completeze anexele regăsite la finalul acestui Regulament (chestionar, acord de participare, declarație), în caz contrar Beneficiarul neavând dreptul de a participa la activitățile Școlii de Vară.

II. DISCIPLINA ȘI COMUNICAREA DIN TIMPUL ȘCOLII DE VARĂ

II.1. Participanții vor asculta și respecta instrucțiunile date pe perioada Școlii de Vară precum și regulile aduse la cunoștința lor de către personalul Organizatorilor.

II.2. Pe tot parcursul Școlii de Vară, copiii vor fi atent supravegheați de cadre didactice calificate și li se va impune o anumită disciplină necesară bunei desfășurări a programului. În situația unor abateri foarte grave de la această disciplină, abateri care pot pune în pericol siguranța copilului respectiv sau a grupului, organizatorii își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru excluderea copilului în cauză după o informare și o discuție cu părintele acestuia.

II.3. Pe tot parcursul taberei, toți copiii vor fi egali în drepturi și obligații. Nu vor exista copii favorizați în nici un fel față de ceilalți sau copii cărora li se permite încălcarea anumitor reguli, toți bucurându-se de aceeași atenție din partea echipei organizatorice.

II.4. Este interzisă folosirea telefonului mobil pe durata activităților (îi poate disturba pe copii). Convorbirile telefonice se vor face dimineața (în intervalul 8-9), la prânz (în intervalul 12-13), seara de la 20.00 la 21:00. Același orar se recomandă și în cazul apelării coordonatorilor școlii de vară, de către părinți.

II.5. Este interzisă folosirea jocurilor video (ex: psp, gameboy,etc) care se pot deteriora și îngreunează comunicarea cu ceilalți participanți la excursie, precum și a aparatelor media (de exemplu  IPad, laptop, boxe portabile sau alte asemenea).

II.6. Pe durata activităților taberei, copiii trebuie să respecte instrucțiunile date de instructori cu privire la echipamentele specifice (hamuri, corzi, busole, materiale, etc) și la activitățile organizate. Participanții au obligația de a nu se îndepărta de grup, și de a respecta întocmai indicațiile instructorilor în ceea ce privește regulile fiecărei activități în parte.

II.7. Orice problemă (de natură fizică, emoțională, de relaționare cu ceilalți participanți, temeri, afecțiuni, etc) trebuie comunicată imediat instructorilor. Necomunicarea sau comunicarea cu întârziere a acestor probleme absolvă personalul organizator de răspundere în privința efectelor problemelor respective.

III. BAGAJUL

III.1. Bagajul va conține obiectele specifice comunicate de către Organizatori anterior începerii Școlii de Vară Plonina Patrimonia și regăsite și pe site-ul http://arboroasa.org

III.2. Bagajul copiilor nu va conține obiecte casabile, materiale toxice, materiale inflamabile/explozibili (ex. artificii, cuțite, foarfece, sticle etc.).

III.3. Organizatorii Școlii de Vară vor verifica bagajele participanților la sosirea în unitatea de cazare și vor strânge alimentele perisabile din bagaje pentru a preîntâmpina eventualele indigestii.

III.4. Fiecare participant la Școala de Vară este responsabil de lucrurile personale pierdute sau deteriorate.

IV. SĂNĂTATEA ȘI DISPOZIŢII PRIVIND UZUL MEDICAMENTELOR

IV.1. Nu au dreptul să participe la Școala de Vară copiii sau adulții care suferă de boli contagioase. Părinții vor furniza, prin formularul atașat prezentului Regulament, informații complete despre starea de sănătate a copiilor, despre posibile alergii, predispoziții la diferite boli, precum și alte afecțiuni cum ar fi lipsa de calciu, anemie, astm bronșic, tahicardie și altele.

Organizatorii nu sunt responsabili pentru eventuale incidente care s-ar putea produce ca urmare a stării de sănătate a copiilor și care nu i-au fost aduse la cunoștinţă.

IV.2. Neinformarea despre o condiție specială de sănătate, dietă sau comportament, oferă dreptul organizatorilor să decidă trimiterea acasă a copilului, pe cheltuiala Reprezentantului Legal.

IV.3. Copiii nu vor transporta medicamente decât în cazul în care aceștia urmează un tratament special recomandat de către un medic, iar starea lor de sănătate le permite să participe la Școala de Vară şi nu afectează sub nicio formă siguranța grupului.

În această situație, părinții vor informa personalul Organizatorului despre medicamentația impusă de medicul specialist/curant. Medicamentele vor fi înmânate reprezentanților organizatorilor, care vor administra copiilor medicația în conformitate cu recomandările scrise ale părinților, organizatorii nefiind răspunzători pentru eventuale complicații sau efecte adverse care ar putea apărea ca urmare a administrării medicamentelor. Copiii nu au voie să păstreze medicamente asupra lor pe perioada taberei, organizatorii fiind absolviți de răspundere în cazul în care copilul suferă o intoxicație datorată autoadministrării acestora.

IV.4. În situația în care, din motive medicale, unii dintre copii nu pot participa la anumite activități, dacă este posibil, aceștia vor asista la aceste activități. Dacă nu este posibil, aceștia nu au voie să părăsească locația Școlii de Vară și vor fi supravegheați de către unul din membrii personalului organizator.

IV.5. Organizatorii se obligă să informeze părintele la apariția unei probleme de sănătate și să decidă de acord cu acesta asupra pașilor ce trebuie urmați.

V. LOCUL DE DESFĂȘURARE A ȘCOLII DE VARĂ

V.1. Școala de Vară se desfășoară în județul Suceava, localitatea Vicovu de Jos, în unitatea de cazare Casa mea din Bucovina ( https://www.casameadinbucovina.ro/) 3* – SERIA 1.

V.2. Camerele în care vor fi cazați copiii dispun de două paturi și băi proprii. În camere vor sta copii de vârste apropiate, fete separat de băieți. Tipologia camerelor, a locației și a amplasamentului geografic poate fi vizionată pe site-ul https://www.casameadinbucovina.ro/.

V.3. În cazul în care participanții vor produce pagube materiale spațiului de cazare, echipamentelor organizatorului sau a colaboratorilor acestuia, părinții vor fi informați și vor suporta costurile aferente, Organizatorul fiind exonerat de orice răspundere.

VI. ASIGURAREA MESELOR

VI.1. Masa va fi servită în foișorul sau în sala de mese a locaţiei de cazare, fiind servite 3 mese pe zi. Toate mesele sunt preparate din produse naturale, provenite din gospodăria proprie a pensiunii. În zilele în care se vor programa excursii (plimbări sau vizitarea unor obiective turistice din zonă) se va putea asigura mâncare la pachet pentru fiecare elev.

VI.2. Orice costuri suplimentare pe parcursul excursiilor, daca este cazul (ex. dulciuri, răcoritoare, extra-gustări, suvenire etc.) intră în sarcina participanților, care sunt singurii responsabili de potențialele probleme de sănătate cauzate de produsele alimentare care nu le sunt puse la dispoziție de către organizatorii taberei.

VI.3. Organizatorii Școlii de Vară și administratorii unității de cazare nu vor oferi spre consum sucuri acidulate sau neacidulate, alimente preambalate din comerț.

VII.PREVEDERI FINALE

VII.1. Organizatorul va depune permanent toate eforturile necesare pentru a preveni orice fel de accidente cauzate de nerespectarea folosirii echipamentului de protecție sau din alte cauze. Cu toate acestea, Organizatorii sunt absolviți de orice răspundere în cazul eventualelor accidente survenite din vina participanților la Școala de Vară sau a persoanelor terțe.

VII.2. Prin participarea la Școala de Vară, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor termenilor și condițiilor prezentului regulament.

Participarea la Școala de Vară reprezintă acceptarea tuturor obligațiilor existente față de organizator. Organizatorii pot modifica oricând prezentul regulament având obligația de a anunța în prealabil participanții despre aceste modificări.

VII.3. Semnarea prezentului regulament de către Reprezentatul Legal (inclusiv în formă electronică) implică și luarea la cunoștință de către copil a prevederilor prezentului regulament.

VII.4. Fotografiile si filmele realizate în timpul activităților Școlii de Vară pot fi folosite de către Organizatori în scopuri de diseminare, publicitare, educative și promoționale.

VII.5. Numărul maxim de elevi pentru fiecare serie: 30

VII.6. Costuri de participare: 1000 ron. Prețul include: 5 nopți cazare / 6 zile, 3 mese pe zi + suplimente, materiale și ustensile pentru desfășurarea atelierelor meșteșugărești și creative, transport pentru deplasarea către unitatea de cazare, obiectivele de vizitare, intrările la obiectivele turistice. Pentru copiii din aceeași familie se aplică o reducere de 20% din costul programului.

VII.7. Pentru rezervarea locului se achită un avans de minim 250 ron.

VII.8. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și de anumite necesități ale grupului care formează o serie.

VII.9. Programul se adresează exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, iar activitățile vor fi coordonate și supravegheate exclusiv de cadre didactice calificate, cu experiență.

VII.10. În cadrul complexului Casa mea din Bucovina copiii se pot bucura de aer curat, de liniște, dar și de bucate tradiționale. Cazarea este asigurată în camere cu 2 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dușuri (cu apă caldă), sunt situate în cameră. Complexul dispune de bucătărie și sală de mese proprie + foișor cu un spațiu generos pentru servirea mesei sau organizarea activităților planificate în cadrul atelierelor-șezătoare, spațiu pentru vizionat filme, balansoar, spațiu de relaxare, țarc cu ponei.

Distribuire:
Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *