Concurs de artă plastică

În atenția artiștilor plastici, a facultăților de arte plastice și a liceelor de artă:

DESPRE CONCURS:

În scopul conservării memoriei locale, Asociația noastră organizează un concurs destinat artiștilor plastici, care constă în realizarea unui portret al eroului Vasile Motrescu, veteran al Frontului de Est, țăran apolitic și luptător anticomunist, născut în Vicovu de Jos, ultimul partizan al Bucovinei, care a fost executat de regimul comunist în 1958, la penitenciarul Botoșani.

Copii ale lucrării câștigătoare vor fi dăruite familiei partizanului Vasile Motrescu, drept recunoștință și ca recunoaștere a sacrificiilor indurate în timpul regimului comunist și după aceea, şcolii din Vicovu de Jos și Muzeului de Istorie din municipiul Suceava.

Pentru inspirație, se pot folosi și fotografiile care se găsesc pe website-ul nostru. Portretul va fi realizat în tehnici grafice tradiționale sau digitale. Lăsăm creatorului libertatea de creație în ce privește ipostaza și detaliile, dar precizăm că vor fi apreciate elementele de circumstanțiere locală și temporală.

PREMIUL:

Autorul lucrării câștigătoare va primi din partea noastră premiul constând în suma de 1600 lei (RON).

TERMEN:

Termenul de predare a lucrărilor este 15 august 2022, data expedierii prin poștă sau curierat (Adresa poștală pentru expediere: Str. Victoriei nr. 31A cartier Obcini, mun. Suceava | vila Galaxy – info pentru curier |, tel 0770 337 337 – Maria Calancea, președintele asociației). Costul transportului va fi suportat de noi.

ÎNSCRIERI:

Înscrierile se vor face până la 10 august 2022, la adresa de e-mail

ACTIVITĂȚILE NOASTRE PENTRU MEMORIA LOCALĂ:

https://arboroasa.org/category/memorie-locala/

FINANȚARE:

ASOCIAȚIA – 1500 lei

R. ȘTEFAN (din Târgoviște) – donație de 100 lei


Stimați prieteni, vă amintim că noi organizăm toate activitățile în timpul nostru, cu munca noastră și cu fondurile noastre și nu am primit niciun sprijin de la stat și nici de la alte entități juridice. De aceea, vă rugăm – dacă vă place ceea ce facem – să ne sprijiniți cu orice, chiar și cu donații. Mulțumim din nou tuturor celor care ne-au ajutat la proiectul cu monumentul pentru Vladimir Macoveiciuc, inaugurat în 8 iulie 2021.


Acestea sunt toate fotografiile cunoscute în care apare Vasile Motrescu, dintre care doua sunt realizate cu ocazia unei reconstituiri judiciare, de către organele Securității comuniste, la bordeiul de la Bâtca Corbului. Cojocul purtat era alb, din piele întoarsă de oaie, dar la acel moment era foarte murdar.

Distribuire:
Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *